Make your own free website on Tripod.com
AAD STRUIJK
REISHANDBOEKEN

BERICHTEN 
Golden Eagle Pass omgedoopt tot National Parks Pass (20-01-01)
Nieuwe nationale monumenten (20-01-01)
Verbod snowmobiles Yellowstone (10-01-01)
Bethesda Dutch Festival in Denver (10-01-01)

 Golden Eagle Pass heet voortaan National Parks Pass
In de reisgidsen CAMPERREIZEN IN DE USA en COLORADO & WYOMING wordt gesproken over de Golden Eagle Pass. Dit entreebewijs voor door de National Park Service beheerde gebieden is sinds kort omgedoopt tot National Parks Pass. De aanschafprijs voor de pas, die tot 12 maanden na aanschaf geldig is, blijft hetzelfde namelijk $50.

bovenzijde pagina
 President Clinton wijst op valreep meer natuurgebieden aan als National Monuments
Vlak voor zijn vertrek uit het Witte Huis heeft president Bill Clinton negen natuurgebieden de beschermende status van National Monument toegekend. De nieuwe parken bevinden zich onder andere in New Mexico, Arizona, Idaho en Montana. In laatstgenoemde staat werden trajecten van de fameuze Lewis & Clark Expedition aangewezen, waaronder een formatie van zandsteen die door de expeditieleden Pompeys Pilar werd gedoopt; een naam die verwijst naar de zoon van Sacajawea, de jonge indiaanse vrouw die de hele expeditie samen met haar pasgeboren kind meemaakte en als gids optrad. De 9 nieuwe nationale monumenten komen boven de 11 natuurgebieden die Clinton eerder gedurende zijn ambtsperiode al als zodanig aanwees. In totaal heeft Clinton ruim 22.660 km2 grondgebied onder bescherming van de National Park Service geplaatst (een gebied met een oppervlakte van ruim de helft van Nederland).
bovenzijde pagina
 National Park Service kondigt verbod aan op snowmobiles in Yellowstone Nat'l. Park
De National Park Service heeft aangekondigd om het gebruik van snowmobiles in Yellowstone National Park, het grootste deel van Grand Teton National Park en het verbindende gebied tussen beide natuurgebieden, de John D. Rockefeller Memorial Parkway terug te dringen en met ingang van de winter van 2003-2004 helemaal te verbieden.
Omdat tegelijkertijd het gebruik van snowcoaches wordt aangemoedigd (waarin meerdere personen kunnen zitten) zal de maatregel geen invloed hebben op het aantal bezoekers dat van de winterland-schappen in deze nationale parken kan genieten.
bovenzijde pagina
 Bethesda Dutch Festival in Denver
Van 14 tot 16 juni 2001 wordt in Denver het Bethesda Dutch Festival georganiseerd. Volgens een persbericht van het toeristenbureau van Colorado's hoofdstad mag u verwachten dat de straten "in Hollandse traditie" schoongeboend zullen zijn. Tot de hoogtepunten van het evenement horen een gekostumeerde optocht, een kruidenierswinkel met Hollandse waren, een bloemenstal met tulpen, klompendansers, "olliebollen en hutsput" en een kraam met Delfts Blauw. Verder is er Nederlandse muziek en entertainment.
bovenzijde pagina


HET WEER IN AMERIKA 

ZOEKMACHINE 
Google
Search WWW Search None

bovenzijde pagina